اگر شما صبح ها بی حوصله هستید اما عصرها سرحال، پس در دسته کسانی هستید که اصطلاحا به آنها «جغد شب» می گویند.
این افراد که بر طبق الگوی خوابشان شب ها تا دیروقت بیدار می مانند، بیشتر در خطر ابتلا به دیابت نوع 2 قرار می گیرند.
به گفته یک پژوهشگر دانشگاه هاروارد، افرادی که شب ها دیر می خوابند نسبت به افراد دیگر 72 درصد بیشتر در معرض ابتلا به دیابت قرار می گیرند.
پژوهشگران همچنین بین الگوی خواب افراد و عادت های نامناسب زندگی ارتباط هایی پیدا کرده اند.
به گفته آنها، «این افراد احتمالا رژیم غذایی نامناسبی دارند، تحرک بدنی آنها کم است، از مواد الکلی با درصد بالا استفاده می کنند، وزنشان بالاست، سیگار می کشند و بیشتر یا کمتر از هفت تا نه ساعت در شبانه روز می خوابند.»
متخصصان می گویند:« کسانی که شب ها دیر می خوابند، باید بدانند که با حذف مصرف مواد الکلی و سیگار و همچنین داشتن فعالیت بدنی بالا می توانند تا حدی خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهند.»
بیشتر بخوانید
رابطه بیماری های قلبی و مشکلات خواب کشف شد
ساعت بدن یا به اصطلاح «کرونوتایپ» چیست؟
همه انسان ها دارای ساعت داخلی بدن یا ریتم شبانه روزی هستند که باعث ترشح هورمونی به نام ملاتونین می شود. این هورمون به بهبود تنظیم زمان خواب کمک می کند. ساعت بیولوژیک خواب افراد به نظر ارثی می باشد، با این وجود اما می توان با کمی تلاش آن را تغییر داد.
اگر شب ها زود می خوابید و صبح ها زود از خواب بیدار می شوید، بدن شما خیلی زود اقدام به ترشح ملاتونین می کند و باعث سرحالی شما می شود اما اگر دیر می خوابید، ملاتونین نیز دیرتر در بدن شما ترشح می شود. پس این افراد صبح ها خسته و بی حوصله هستند و اوج انرژی شان بیشتر در عصرها می باشد.
سلول های بدن هم دارای ریتم شبانه روزی هستند و اگر ریتم آنها به هم بخورد موجب اختلال در عملکرد بدن می شود.
به گفته پژوهشگران، شب بیداری موجب تغییر در ترشح هورمون ها می شود که این امر سبب تغییر دمای بدن و سوخت و ساز می شود. بنابراین خطر ابتلا به دیابت، بیماری های قلبی عروقی و دیگر بیماری ها بیشتر می شود.
این اولین پژوهشی نیست که رابطه بین زمان خواب و عادت های ناسالم را ثابت می کند بلکه مقاله ای که در ژوئن منتشر شد نیز نشان داد کسانی که شب ها دیر میخوابند و مشغول کار و فعالیت هستند نسبت به افراد دیگر زودتر می میرند.