آیا شما هم از آن دسته از افرادی هستید که صدای درونی دارند؟ تحقیقات جدید نشان می دهند که همه افراد این صداها را احساس نمی کنند. حدود 10 تا 15 درصد از افرادی که چنین صدایی را نمی شنوند ممکن است از پس برخی از آزمون های حافظه بر نیایند.
نیویورک پست در گزارش خود تحقیقی را منتشر کرد که بر روی 100 شرکت کننده صورت گرفته بود. این تحقیق با چهار آزمایش بر روی برخی از شرکت کنندگان با صدای درونی کم و برخی دیگر با صدای درونی زیاد انجام گرفت.
آزمایش اول به این صورت بود که شرکت کنندگان می بایست کلماتی را که از لحاظ نوشتاری و آوایی شبیه به هم بودند مانند دست، بست، رخت، به ترتیب حفظ می کردند.
یوهان ندرگاد، زبان شناس دانشگاه کپنهاگ درباره این آزمایش می گوید:« این کار بسیار دشواری است اما فرض ما بر این بود که افرادی که صدای درونی ندارند این کار برایشان دشوارتر می شود، چرا که برای راحت تر شدن کار، کلمات باید مدام در ذهن تکرار شوند تا به خاطر سپرده شوند.»
او می گوید که فرضیه ما درست بود و شرکت کنندگانی که صدای درونی کمتری داشتند در این آزمایش نسبت به افراد دیگر بدتر عمل کردند.
در آزمایش دوم، شرکت کنندگان باید دو تصویر را که کلمات هم قافیه را نشان می داد، کنار هم می گذاشتند. تصاویری مانند (sock) به معنای جوراب و (clock) به معنای ساعت.
ندرگارد در مورد این آزمایش می گوید:« در این آزمایش نیز بسیار مهم است که بتوان با تکرار کلمات، آوای پایانی آنها را با یکدیگر مقایسه کنیم تا مشخص شود که این کلمات هم قافیه هستند یا خیر
محققان در مراحل بعد از شرکت کنندگان خواستند تا به سرعت از کاری به کار دیگر بروند یا اشکال های بسیار مشابه را از هم تشخیص دهند. در واقع در این مراحل تفاوتی میان شرکت کنندگان یافت نشد که برای آنها بسیار عجیب بود. زیرا تحقیقات قبل نشان داد که صدای درون روی چنین آزمون هایی تاثیر گذار است.
ندرگارد در این باره توضیح می دهد که ممکن است افرادی که صدای درونی ندارند یاد گرفته باشند تا از روش های دیگری استفاده بکنند. به عنوان مثال برخی از شرکت کنندگان گفتند که زمان انجام یکی از آزمون ها با انگشت اشاره ضربه می زند و برای آزمونی دیگر با انگشت میانی.
ندرگارد می خواهد در آینده نتایج بیشتری را در مورد صدای درونی بررسی کند تا بفهمد نداشتن صدای درون چطور می تواند بر روند روانکاری یک مراجعه کننده تاثیر گذار باشد.