بدخوابی و خروپف با قطع مکرر تنفس باعث بروز مشکلات قلبی می شود. از آنجایی که بیماران قلبی با اختلال در خوابیدن روبرو هستند، دانشمندان اقدام به انجام تحقیقی در این رابطه کردند و موفق شدند بین این دو مشکل رابطه مستقیمی پیدا کنند.
به گزارش لایو ساینس و به نقل از ایندیپندنت، نتایج این مطالعه نشان می دهد که بیماری قلبی باعث اختلال در تولید هورمون خواب ملاتونین در مغز شود که دلیل آن آسیب به گروهی از اعصاب است که به هر دو اندام قلب و مغز عصب رسانی می کنند یا آنها را به هم وصل می کنند.
این اعصاب که در گردن وجود دارند، به عنوان بخشی از دستگاه عصبی خودمختار که مسئول فعالیت های غیرارادی بدن مثل ضربان قلب و تنفس را هستند، هم به غده صنوبری (مسئول تولید ملاتونین) و هم به قلب متصل هستند. مشکلات قلب مشخص می کند که سازنده ملاتونین دچار چه مشکلی شده است.
محققان در این مطالعه سازوکاری پیشنهاد دادند که می تواند علت ابتلای بیماران قلبی به اختلال خواب را توجیه کند.
بیشتر بخوانید:
اختلالات خواب به عنوان یکی از عوارض بیماری قلبی نیز یاد می شود. 73 درصد بیماران قلبی دچار مشکلات خواب هستند.
دانشمندان در این پژوهش از بافت مغز افراد فوت شده ای که مبتلا به بیماری های قلبی-عروقی بودند و افراد بدون بیماری قلبی نمونه برداری کرده و نتایج را تجزیه تحلیل کردند. به این نتیجه رسیدند که تعداد تارهای عصبی یا آکسون ها در گانگلیون فوقانی گردن بیماران قلبی فوت شده بسیار کمتر از افراد بدون این بیماری است. از طرفی گانگلیون افراد مبتلا دچار آسیب شده و بزرگتر از حد معمول بود.
آزمایشهای دیگری نیز روی موش ها انجام شد که نشان داد که سلول های ایمنی روی گانگلیون فوقانی گردن موش های مبتلا به بیماری قلبی وجود دارد و روی آکسون های این موش ها علائمی از زخم و التهاب دیده شد. تعداد آکسون ها و میزان ملاتونین خون هم در این موش ها کمتر از حد معمول بود.
این محققان متوجه شدند که دادن ملاتونین به این موشها اختلال خواب را بهبود می بخشد و برخی داروها باعث افزایش تولید ملاتونین خون می شود.
انتهای پیام