در این مقاله با بهترین روش های تقویت حافظه و هوش خود آشنا خواهید شد. این روش ها به شما کمک می کند تا از تمام ظرفیت مغز خود بهره بگیرید و مغزتان را فعال کنید. پس تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
روش های تقویت حافظه و مغز در کوتاه مدت
-
ایجاد طوفان فکری (بارش فکری) قبل از هر گونه فعالیت مغزی
پیش از انجام هرگونه فعالیت مغزی مثل نوشتن مقاله یا داستان یا درس خواندن و آماده شدن برای امتحان می توانید طوفان ذهنی راه بیاندازید. این کار به تقویت حافظه و خلاقیت شما کمک می کند.
2. تنفس عمیق
تنفس عمیق البته در هوای پاک موجب بهبود و افزایش جریان خون و در نتیجه افزایش سطح اکسیژن می شود که در نهایت منجر به بهبود عملکرد مغز خواهد شد. 10 تا 1 دقیقه روزانه تنفس عمیق در درازمدت باعث تقویت توانایی و قدرت مغز خواهد شد. اما تنفس عمیق قبل و یا زمان مطالعه با افزایش جریان خون و اکسیژن رسانی به مغز موجب کاهش استرس و بهبود حافظه و عملکرد مغز می شود.
3. نوشیدن روزانه چای سبز
در مقاله ای که مجله تغذیه بالینی آمریکایی به چاپ رسانده، بیان شده که با نوشیدن 5 فنجان چای سبز در طول روز بیست درصد از مشکلات روانی بهبود می یابد. چای سبز کافئین مغز را در تمام طول روز در حالت آماده باش قرار می دهد.
4. به مغزتان استراحت دهید
به طور مستمر از مغزتان کار نکشید. هر یک ساعت فعالیت فکری به مدت 15 دقیقه به فعالیت دیگری بپردازید و اجازه دهید مغزتان شارژ شود.
5. شاد باشید و بخندید
خندیدن به مغز کمک می کند تا با تمرکز بیشتر و آزادانه تر روی یک موضوع فکر کنید. به علاوه خنده نوعی ضد استرس نیز به حساب می آید. در زمان نوشتن مقاله یا مطالعه از سرگرمی های خنده دار و جوک و تصویرهای بامزه برای باز شدن مغزتان استفاده کنید.
بیشتر بخوانید:
تیروئید کمکار (کمکاری تیرویید) چه علائمی دارد؟
همه چیز درمورد وسواس؛ انواع، تشخیص و درمان
مواد غذایی که سرشار از ویتامین D هستند
روش های تقویت حافظه و مغز در دراز مدت
-
تغذیه مناسب و استفاده از خوراکی های تقویت کننده مغز
مصرف قند و شکر و غذاهای فرآوری شده را کنار بگذارید و در عوض از مواد غذایی که امگا 3 دارند استفاده کنید. اسفناج، لوبیا، تخمه کدو، بذر کتان، بروکلی، ماهی و گردو سرشار از امگا 3 هستند.
مواد غذایی که منیزیم دارند نیز انتقال پیام های عصبی در مغز را سرعت می بخشند و در نتیجه منجر به بهبود عملکرد مغز می شوند.
همچنین بلوبری، گل کلم، نان، برنج، جوی دو سر و عدس نیز باعث تقویت هوش در بزرگسالان می شود.
2. خواب عمیق و کافی
کمبود خواب عملکرد مغز از جمله، یادگیری، خلاقیت، حافظه و توانایی حل مسئله را دچار اختلال می کند. با خواب کافی (8 ساعت برای بزرگسالان) به مغزتان کمک می کنید تا عمل پردازش و طبقه بندی را به درستی انجام دهد.
توصیه می شود نیم ساعت قبل از خواب تمام وسایل الکترونیکی را از خود دور کنید تا از تحریک شدن مغز خود جلوگیری کنید. با این کار می توانید از خواب عمیق لذت ببرید.
3. ورزش کنید
ورزش های هوازی باعث می شود تا اکسیژن رسانی به مغز بهتر و بیشتر انجام شود. به علاوه ورزش و تمرینات هوازی مواد شیمیایی در مغز شما آزاد می کند که شما را سرحال تر و شاداب تر می کند و همینطور این مواد از سلول های مغز شما محافظت می کنند. دانشمندان در تحقیقات خود به این نتیجه رسیده اند که فعالیت های بدنی باعث افزایش تولید نورون های عصبی می شود.
4. آب و مایعات کافی بنوشید
بیش از 80 درصد مغز را آب تشکیل می دهد. اگر مغز دچار کمبود مایعات شود نمی تواند عملکرد مناسبی داشته باشد. پس حتما روزانه 6 تا 8 لیوان آب بنوشید. البته به علاوه آب مصرف آب میوه ها و سبزیجات نیز به علت داشتن آنتی اکسیدان مغز شما را در بهترین و بالاترین وضعیت قرار می دهد.
5. یادگیری مهارت های جدید به خصوص زبان جدید
با یادگیری مهارت های جدید ذهنتان را به چالش بکشید و باعث رشد و توسعه مغز شوید. به خصوص یادگیری زبان جدید قسمت های مختلف مغز را درگیر می کند.
انتهای مطلب