بر اساس تعریف سازمان خدمات سلامت ملی بریتانیا کم کاری تیروئید در واقع نارسایی غده تیروئید و ضعف عملکرد در تولید میزان کافی هورمون هایی همچون تیروکسین و یدوتیرونین است که برای تنظیم سوخت و ساز بدن نیاز است.
در صورتی که این هورمون ها به مقدار کافی تولید نشوند به تدریج عملکردهای بدن به کندی پیش می رود و این باعث تحت تاثیر قرار گرفتن اندام های داخلی بدن می شود.
تشخیص علائم کمکاری تیروئید کمی مشکل است زیرا با برخی بیماری ها علائم مشترک دارد.
علائم کمکاری تیروئید عبارتند از:
- حساسیت مفرط به سرما
- افزایش وزن
- خستگی
- دردهای مفصلی و عضلانی
- مشکلات پوستی از جمله خشک شدن پوست و نازک شدن مو
- قاعدگی شدید و نامنظم
- افسردگی
اگر با این علائم به پزشک مراجعه کنید به احتمال زیاد از شما می خواهد تا آزمایش عملکرد تیروئید بدهید. در این آزمایش با انجام نمونه گیری خون میزان هورمون های بدنتان بررسی می شود.
اگر سطح تیروکسین بدن شما کاهش یافته باشد، پزشک برای مدتی قرص لووتیروکسین تجویز می کند. برای سنجش میزان تیروکسین لازم است که به طور منظم آزمایش خون بدهید.
بیشتر بخوانید:
برای نخستین بار خون آزمایشگاهی به بیماران تزریق شد
درمان یک بیماری خودایمنی برای نخستین بار از طریق دستکاری سلول ها
کمخونی (آنمی) چه علائمی دارد؟ انواع کمخونی و راههای پیشگیری آن چیست؟
عدم درمان کمکاری تیروئید چه عوارضی دارد؟
اگر به کمکاری تیروئید مبتلا هستید و به فکر درمان نباشید ممکن است به یکی از بیماری های قلبی، مشکلات بارداری و گواتر و یا در صورت کاهش شدید میزان هورمون به بیماری خطرناک میکس ادم مبتلا شوید.
سازمان بهداشت جهانی، اعلام کرده که برای پیشگیری از کمکاری تیروئید راهی وجود ندارد.
به گفته سازمان بهداشت، «برای پیشگیری از کمکاری تیرویید هیچ راهی وجود ندارد».
این عارضه بیشتر در زنان دیده شده است. این بیماری می تواند ارثی نیز باشد و 5 روز پس از تولد نوزاد آزمایش خون برای تشخیص مشکلات ارثی تیروئید گرفته می شود. در مردان این بیماری کمتر از زنان بروز می کند.
انتهای پیام