محققان اخیرا موفق شدند با بهره گیری از روش درمانی که برای مبتلایان به سرطان استفاده می شود، یک بیماری خودایمنی را درمان کنند.
دانشمندان با آزمایش این روش بر روی 5 بیماری که به بیماری لوپوس مبتلا بودند، توانستند با کمک تکنیک درمان سرطان به نتایج قابل توجهی دست یابند و شاهد بهبود و توقف این بیماری باشند.
در این روش، درمان سلول تی کایمریک گیرنده آنتی ژن نام دارد. گفته شده در صورتیکه در آزمایش های بعدی با تعداد بیماران بیشتر نیز موفقیت حاصل شود، امید این وجود دارد که از آن برای درمان لوپوس استفاده شود.
لوپوس به بیماری گفته می شود که در آن سیستم ایمنی بدن با حمله به سلول های خودی باعث التهاب، درد عضلانی و خستگی و آسیب جدی به بافت ها می شود. این حمله از سوی سلول های B معیوب صورت می گیرد. سلول های B به عنوان سلول ایمنی با ترشح خودآنتی بادی هایی که به سلول های بدن می چسبند، باعث جذب سلول های دیگر برای نابودی آنها می شوند.
بیشتر بخوانید:
درمان تمام بیماران سرطانی در طرح آزمایش دارویی برای نخستین بار در تاریخ
یک بیمار زن مبتلا به ایدز (HIV) از طریق پیوند سلولهای بنیادی درمان شد
اکنون دانشمندان از طریق درمان سلول های تی کایمریک که قبلا برای کنترل سرطان به کار می رفت، سلول های تی را از خون بیمار استخراج می کنند و بعد از دستورزی در آزمایشگاه، مجددا آنها را به بدن بیمار تزریق می کنند. در نهایت این سلول های دستکاری شده، به سلول های B معیوب حمله کرده و آنها را از بین می برند.
محققان با آزمایش کردن این روش درمانی روی چند بیماری مبتلا به لوپوس که دچار آسیب های جدی به کلیه، ریه، قلب و مفاصل بودند، دریافتند که فقط با یک جلسه درمان شمار سلول های B معیوب آنها و شمار خودآنتی بادی هایشان به طور چشمگیری کاهش یافته است. علائم این بیماران کمتر شده بود و همه آنها مصرف داروهای قبلی شان را متوقف کردند. از طرفی این بیماری در هیچ کدام از آنها مجدد عود نکرد.
دانشمندان نتیجه این روش تحقیقی را در مجله Nature Medicine به انتشار رساندند و گفته اند که همچنان در حال ارزیابی وضعیت این 5 بیمار هستند.
انتهای مطلب