سرطان بیماری است که انواع گوناگونی دارد و معمولا در ابتدا علائم مشخصی ندارد و در قالب برخی بیماری ها همچون آنفولانزا و سرماخوردگی پنهان می شود.
به نقل از نشریه سان، بهتر است حتی اگر یکی از علائم زیر را در خود مشاهده کردید احتیاط کنید چرا که ممکن است نشانه ای از سرطان باشند.
-
سرفه، تنگی نفس و درد در قفسه سینه
سرفه ممکن است دلایل زیادی داشته باشد از جمله سرماخوردگی، آنفولانزا، کرونا و … اما در مدت کوتاهی درمان می شود. ولی سرفه مداوم می تواند یکی از نشانه های ابتلا به سرطان ریه باشد. بر اساس اعلام سرویس سلامت ملی بریتانیا، اگر سرفه شما در مدت 3 هفته یا بیشتر طول کشید حتما به پزشک مراجعه کنید، مخصوصا اگر سیگار می کشید.
2. مشکلات روده
علائم سرطان روده شامل موارد زیر است:
- تغییر در اجابت مزاج مثل افزایش مدفوع، حالت اسهالی، درد شکم
- وجود خون در مدفوع
- احساس درد و ناراحتی در شکم که همزمان با غذا خوردن احساس شود.
- کاهش اشتها
- کاهش وزن
3. نفخ
موارد بسیاری از جمله پرخوری، مصرف نوشیدنی های گازدار و پریود می تواند باعث نفخ شود. اما نفخ می تواند یکی از علائم سرطان تخمدان باشد. این نوع سرطان که به قاتل خاموش نیز معروف است علائم کمی دارد و تشخیص آن سخت است. اگر سرطان به مخاط معده برسد، معده را تحریک کرده و بیش از حد مایعات تولید می کند. به توصیه پزشکان اگر نفخ شما بیش از 3 هفته طول کشید مراجعه به پزشک ضروری است.
بیشتر بخوانید:
آیا امواج رادیویی تلفن همراه باعث ایجاد سرطان در انسان میشود؟
دانشمندان آزمایش خون جدیدی برای تشخیص سرطان در بیماران بیعلامت ابداع کردند.
4. خونریزی
خونریزی بدون دلیل می تواند عامل بسیاری از مشکلات و بیماری ها باشد. خونریزی شاید خبر از بیماری هایی همچون هموروئید یا سندرم تخمدان پلی کیستیک، سرطان روده و رحم و … باشد.
این خونریزی ها را حتما با پزشک در میان بگذارید:
خون در ادرار یا مدفوع
خونریزی در زمان غیر از پریود
خونریزی واژینال بعد از یائسگی
خون هنگام سرفه
وجود خون در استفراغ
5. توده
برخی توده ها جدی نیستند و بدون ضرر هستند. ممکن است بسیاری از توده ها به علت بیماری های پوستی همچون تجمع چربی در منافذ پوستی باشد. این نوع توده ها در لایه چربی پوست هستند و با لمس حرکت می کنند یا کوچک و بزرگ می شوند. اما توده های سرطانی بزرگ، بدون درد و سفت هستند و به مرور بزرگتر می شوند. بهتر است به طور مداوم، پستان ها، زیر بغل، کشاله ران، بیضه های خود را بررسی کنید.
6. کاهش وزن ناخواسته
اگر تصمیم و اقدامی برای کاهش وزن ندارید اما به تدریج وزنتان کم می شود، باید به پزشک مراجعه کرده و از نظر ابتلا به سرطان معاینه شوید. سرطان دستگاه گوارش، سرطان ریه و سرطان کلیه می تواند با کاهش وزن خود را نشان دهند.
7. مشکلات پوستی از جمله زردی پوست یا خارش
برخی مشکلات پوستی خبر از مبتلا شدن به سرطان می دهد. به باور متخصصان به علت ترشح برخی مواد از تومورها این مشکلات و ناراحتی های پوستی بروز می کند. در صورت مشاهده زردی در پوست به پزشک مراجعه کنید تا زمان برای درمان و پیشگیری از پیشرفت بیماری هایی همچون عفونت ها، سنگ های صفراوی و سرطان پانکراس، کبد و کیسه صفرا را از دست ندهید.
انتهای مطلب