spot_img
شنبه, سپتامبر 23, 2023
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
خانهسلامتپزشکیآیا امواج رادیویی تلفن همراه باعث ایجاد سرطان در انسان می‌شود؟

آیا امواج رادیویی تلفن همراه باعث ایجاد سرطان در انسان می‌شود؟

دانشمندان خبر از ارتباط بین امواج رادیویی و تومورها در موش‌های صحرایی دادند. پژوهشی درازمدت در آمریکا دربارۀ اثرات فرکانس‌های رادیویی تلفن همراه نشان می‌دهد که این تشعشعات باعث سرطان قلب در موش‌های صحرایی می‌شود.

برنامه سم‌شناسی ملی «ان‌تی‌پی» (NTP) در گزارش نهایی خود اعلام کرد که در موش‌های صحرایی نر، برخی نشانه‌ها از ارتباط تومورهای مغز و غدد فوق‌کلیوی هم به دست آمد. در حالی که در جوندگان ماده و در موش‌های خانگی نر نشانه‌های سرطان واضح نبوده است.

امواج تلفن همراه و سرطان

از آنجا که استفاده از تلفن همراه و دستگاه‌هایی که امواج رادیویی منتشر می‌کنند در زندگی روزمره انسان‌ها فراگیر شده است. اداره بهداشت و خدمات انسانی آمریکا این برنامه را به عهده گرفته و وظیفه دارد میزان سمی‌بودن این تشعشعات را بسنجد.

هرچند در این بررسی این جوندگان بیش از حدی که انسان تجربه می‌کند، در معرض این تشعشعات قرار گرفتند اما دانشمندان اعلام کردند نتایج به دست آمده نشان دهنده این است که ارتباط بین امواج رادیویی و تومورها دست کم در موش‌های صحرایی نر واقعی است.

البته به گفته دکتر جان بوچر، دانشمند ارشد NTP ، شرایط این مطالعه را نمی‌توان با شرایط عادی استفاده از تلفن همراه توسط انسان مقایسه کرد. در این مطالعه موش‌های صحرایی و خانگی مورد تابش مستقیم امواج رادیویی در سراسر بدن خود قرار گرفتند. در حالی که انسان در بافت‌های موضعی مثلاً در جایی که تلفن را قرار می‌دهند در معرض تشعشع قرار می‌گیرند. به علاوه در این مطالعه موش‌هایی آزمایشگاهی در سطح و مدت زمان بیشتری در معرض این امواج بوده‌اند در صورتیکه که انسان کمتر از آن را تجربه می‌کند.

اما در هر صورت ارتباط بین تابش تشعشعات رادیویی و تومورها در موش‌های صحرایی نر واقعی است.

این مطالعات که یک دهه طول کشیده است و بیش از ۳۰ میلیون دلار هزینه در بر داشته. کنترل‌شده‌ترین تحقیق در مورد اثر تشعشعات بر بافت‌های زنده است که تاکنون انجام شده است و هنوز سوال‌های زیادی دربارۀ نتایج آن در مورد انسان وجود دارد.

نتایج این تحقیق از این قرار است که موش‌های صحرایی نر که در معرض تشعشع قرار گرفته‌اند در مقایسه با آنهایی که در معرض تشعشع نبوده‌اند بیشترین تومورهای قلبی را داشتند. اما عجیب اینجاست که موش‌های صحرایی نر پرتو داده شده عمر طولانی‌تری داشته‌اند. شاید علت آن مشکلات کلیوی کمتر بوده باشد.

این گروه دریافتند که موش‌های صحرایی نر در مقایسه با جوندگان تحت کنترلی که در معرض تشعشع قرار نگرفتند، بیشترین تومورهای قلبی را داشتند.

اما در موش‌های صحرایی ماده و موش‌های خانگی نر و ماده نشانه‌های هرگونه سرطان شکل گرفته «نامشخص» اعلام شد.

در این تحقیق تمرکز بر سیگنال‌های بی سیم (2G) و (3G) ، پرکاربردترین نوع در زمان شروع مطالعه، بوده ولی دانشمندان بیان کردند که نتایج بدست آمده امروز هنوز هم معتبر است زیرا بیشتر تلفن‌های همراه هنوز در کنار وای‌فای و (4G) از این باندها استفاده می‌کنند.

انتهای پیام

همچنین بخوانید:
spot_img

ارسال یک دیدگاه

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

- تبلیغات -spot_img

محبوب ترین ها

تبلیغاتspot_img

سرگرمی

تبلیغاتspot_img

سیاسی

- تبلیغات -spot_img