آنتونیو گوترشِ، دبیر کل سازمان ملل در ۱۵ آگوست مصادف با دو سالگی سقوط افغانستان از جامعه جهانی خواست تا مردم افغانستان را فراموش نکنند. او عمیقا از وضعیت کنونی این کشور ابراز نگرانی و تاسف کرد. تاکید وی بر حمایت از زنان و دختران افغانستان بود.
کشورهای کمک کننده و نهادهای بین المللی به علت محرومیت زنان از تحصیل و کار در افغانستان دست از کمک رسانی به این کشور کشیده اند و سطح کمک های مالی خود را به حداقل رسانده اند.
اکنون پس از دو سال حاکمیت ط-البان، افغانستان با بحران انسانی روبرو است و اکثریت مردم در شرایط زیر خط فقر زندگی می کنند و به کمک های مالی فوری نیازمندند.
بیشتر بخوانید:
یک سالگی سقوط جمهوریت؛ پشیمانی عوامل سقوط و درماندگی ط-البان
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده امریکا ضمن حمایت از تصمیمشان بر خروج نظامیان امریکایی از افغانستان تاکید کرد که همچنان مدافع حقوق مردم افغانستان به ویژه زنان و دختران این کشور هستند.
بلینکن گفت که به کار با امارت اسلامی ادامه می دهیم و ط-البان را وادار می کنیم در مقابل حقوق زنان و دختران افغانستان پاسخگو باشد.
او همچنین ادامه داد که از اوت ۲۰۲۱ تاکنون به ۳۴ هزار افغان و اعضای خانواده شان ویزای مهاجرت داده اند. همینطور دولت امریکا از زمان سقوط افغانستان و تسلط ط-البان بر این کشور ۱.۹ میلیارد دلار کمک مالی بشردوستانه برای افغانستان ارسال کرده اند.
مایکل مککال، رئیس کمیته روابط خارجی کنگره امریکا در دوسالگی سقوط افغانستان از دولت امریکا انتقاد کرد و جو بایدن و حکومت او را مسئول این فاجعه دانست.
او گفت که جو بایدن توصیه ها و هشدارهای دیپلمات ها و سیاستمداران امریکا را در رابطه با موضوع خروج از افغانستان نادیده گرفت.
او معتقد است خروج نظامی از افغانستان اقتدار اخلاقی واشنگتن را زیر سوال برد.
امریکا پس از ۲۰ سال حضور نظامی در افغانستان در اوت ۲۰۲۱ این کشور را ترک کرد و با فرار اشرف غنی، رئیس جمهور وقت افغانستان دولت کابل سقوط کرد و ط-البان برای دومین بار بر افغانستان مسلط شد. ط-البان زنان و دختران را از کار و تحصیل بازداشتند و محدودیت های شدیدی بر دختران و زنان وضع کردند.