یک موسسه حاضر است به هرکسی که بتواند یک مسئله ریاضی را که بیش از یک قرن پیش مطرح شده، حل کند جایزه ای به ارزش یک میلیون دلار بدهد!
به گزارش نیویورک پست، فرضیه ریمان که در سال 1859 برای اولین بار توسط برنهارت ریمان، ریاضی دان آلمانی مطرح شد یکی از مهمترین و سخت ترین مسئله های حل نشده ریاضیات محض است.
این فرضیه مربوط به تابع زتای ریمان است که می گوید((صفرهای تابع زتای ریمان تنها در اعداد زوج منفی حقیقی یا اعداد مختلط با بخش حقیقی 2.1 است)). این فرضیه نشان دهنده نتایج بدست آمده از توزیع عدد اول است.
جواب این فرضیه فقط یک «بله» یا «خیر» ساده است، اما روش های حل آن به شدت سخت و دشوار است.
در صورت اثبات این فرضیه، حقایق زیادی درمورد اعداد اول روشن خواهد شد.
طبق گفته یک ریاضی دان، اعداد اول پایه همه اعداد هستند و مانند اتم در علم شیمی و آجر در صنعت ساخت ساز می باشد.
او می گوید: برای بررسی اعداد باید به عامل اول آنها نگاه کنیم، به عنوان نمونه عدد 63 حاصل ضرب 3*3*7 است. اعداد اول عامل ضرب ندارند.
بنابراین، اگر این فرضیه غلط باشد، چیزهایی که ما از ریاضیات باور داشتیم نادرست است.
از زمان مطرح شدن فرضیه ریمان تا کنون که بیش از یک نیم قرن می گذرد، چند ریاضی دان سعی به حل کردن این مسئله کردند که هیچ کدام از آنها به عنوان اثبات پذیرفته نشدند.
اکنون موسسه ریاضی کلی در ماساچوست به هرکسی که بتواند این مسئله را با اثباتی درست و دقیق حل کند یک میلیون دار جایزه می دهد.
فرضیه ریمان در سال 2000 با عنوان ((معمای هزاره)) نامیده شد و یکی از هفت مسئله ریاضی است که برای افزایش دانش ریاضی ضروری می باشد.