روزانه میلیون ها نفر در سراسر جهان در محل کار و یا خانه پشت میز یا روی مبل می نشینند، بدون اینکه هیچ تحرکی داشته باشند. آنها حتی متوجه نمی شوند که در طی روز چند ساعت بدون تحرک یک جا نشسته اند و این موضوع چقدر می تواند به سلامتی شان آسیب برساند.
یکی از اساتید پزشکی در دانشگاه هاروارد آمریکا می گوید نشستن طولانی انسان را می کشد و باعث افزایش احتمال ابتلا به بیماری هایی همچون آلزایمر، دیابت نوع 2، افسردگی، اضطراب و غلظت خود و لخته شدن خون در رگ های پا می شود.
مجله ورزش و سلامت در آمریکا هم نوشته که بزرگسالان در طی روز حدود 9 ساعت می نشینند.
بیشتر بخوانید:
کمخونی (آنمی) چه علائمی دارد؟ انواع کمخونی و راههای پیشگیری آن چیست؟
بر اساس یک تحقیق دیگر در سال 2017 که بر روی 8000 داوطلب انجام شد، بین نشستن طولانی و مرگ ارتباط معناداری وجود دارد. این تحقیق نشان می دهد که شرکت کنندگانی که بیشتر از 13 ساعت در طول شبانه روز می نشستند 200 درصد بیشتر از شرکت کنندگانی که 11 ساعت در یک شبانه روز در حالت نشسته قرار دارند، در معرض خطر مرگ قرار می گیرند.
البته افرادی که ساعت ها یکسره و بدون اینکه بلند شوند می نشینند بیشتر در معرض خطر مرگ زودرس قرار دارند نسبت به کسانی که هر چند لحظه از جای خود بلند می شوند. با این توضیح که افرادی که بیشتر از 90 دقیقه یکسره می نشینند بیش از 2 برابر نسبت به افرادی که مدت نشستن شان 90 دقیقه یا کمتر است، زودتر می میرند.
توصیه می شود افرادی که زیاد می نشینند هر 15 دقیقه از جای خود بلند شده و کمی تحرک داشته باشند.
انتهای پیام