تلسکوپ فضایی جیمز وب امکان دارد در کشف سیارات فراخورشیدی دچار اشتباه شود، البته تلسکوپ اشتباه نمی کند بلکه این دانشمندان هستند که در تفسیر تصاویر این تلسکوپ دچار اشتباه می شوند.
بر اساس مقاله ای که روز پنجشنبه گذشته در نیچر آسترونومی به انتشار رسید و به نقل از پراجوال نیراولا، دانشجوی دانشگاه ام آی تی، مدل هایی که دانشمندان برای درک کدری استفاده می کنند و این که نور با چه شرایطی از اتمسفر عبور می کنند دقیق نیستند و چون تلسکوپ فضایی جیمز وب، سیارات فراخورشیدی را از طریق اندازه گیری طول موج های نور عبور کرده از اتمسفر سیاره مورد بررسی قرار می دهند، ممکن است مدل ها تا 10 مرتبه با اشتباه مواجه شوند.
بیشتر بخوانید:
ثبت یکی از قدیمی ترین کهکشان های کیهان توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب
هشدار ناسا: احتمال برخورد شراره های خورشیدی به زمین
نیراولا گفت که اکنون مدل مورد استفاده ما برای رمزگشایی اطلاعات طیفی، با دقت و کیفیت اطلاعاتی که از تلسکوپ جیمز وب به دستمان می رسد مطابقت ندارد.
این مشکل می تواند دانشمندان را در کشف نشانه های وجود حیات موجودات فضایی نیز به اشتباه بیاندازد.
ژولین دو ویت، یکی دیگر از نویسندگان این مقاله نیز گفت که از لحاظ علمی میان وجود ترکیبی مثل آب به میزان پنج درصد، در مقابل 25 درصد وجود دارد که مدلهای کنونی نمی توانند آن را تشخیص دهند.
دانشمندان روش های بسیاری همچون آزمایش های بیشتر، مدل های بنیادی، اصلاح مدل ها، پایگاه مرکزی داده و .. را پیشنهاد دادند که به کمک آنها می توانیم مدل های کدری را اصلاح کنیم و با دقت اپتیکی این تلسکوپ به تطابق برسیم.
انتهای پیام