تلسکوپ فضایی جیمز وب تصاویر یکی از قدیمی ترین کهکشان های کیهان را به ثبت رساند. دانشمندان تخمین زده اند که این کهکشان 290 میلیون سال بعد از مهبانگ به وجود آمده است.
این تصاویر ممکن است باعث شود که دانشمندان در بعضی از فرضیه های کنونی درباره تاریخ کیهان و ماده تاریک تجدید نظر کنند. به این معنی که اگر این جرم نجومی با چنین فاصله زمانی کمی بعد از مهبانگ پدید آمده باشد بنابراین می توان نتیجه گرفت که کهکشان ها خیلی زودتر از آنکه فکر می کردیم شکل گرفته اند.
منجمان در این پژوهش توانسته اند که تصاویری از کهکشان های پیچیده در حین تکامل را به صورت طیف جمع آوری کنند. در این تصاویور این کهکشان ها به شکل های جذابی همچون فرفره های چشم نواز و یا حباب های بزرگ و پرکنده دیده می شود.
پروفسور جیهان کارتالپه، استاد مؤسسه فن آوری روچستر گفته که با این که می دانستیم با این تلسکوپ تعدادی زیادی کهکشان پیدا خواهیم کرد اما هیچ کس حتی تصور هم نمی کرد که شمار این کهکشان ها تا این حد زیاد باشد. بنابراین یا اطلاعات ما در مورد کیهان درست نبوده و به شکلی که ما فکر می کردیم نبوده یا منابع گرانشی آلایشی متفاوتی وجود دارد که در نهایت معلوم می شود که کهکشان های کشف شده جدید چیزی متفاوت تر از آن است که ما فکر می کردیم. شاید هم ترکیبی از این دو احتمال باشد.
کارتالپه و همکارانش در مورد نحوه شکل گیری کیهان در زمانی که عمرش فقط پنج درصد سن فعلی اش بوده را مورد بررسی قرار می دهند.
تلسکوپ فضایی جیمز وب اطلاعات و تصاویر زیادی از کیهان به ثبت رسانده از جمله این یافته جدید که احتمال دارد علم نجوم را دچار تحول کند.
انتهای پیام