نیروهای پلیس پاکستان در تمام شهرهای این کشور خانه به خانه در جستجوی مهاجران غیرقانونی هستند و این روند روز به روز شدت میگیرد.
بعد از اینکه ط-البان در افغانستان در سال 2021 به قدرت رسید، افرادی که قبل از آن در کشورهای دیگر اقامت داشتند بیش از پیش از بازگشت به وطن می ترسند.
خبرنگاران، فعالان حقوق بشر، افرادی که با نیروهای خارجی همکاری داشتند و دختران محصل نیز از زندگی در افغانستان می هراسند.
مذهب سنی و شیعه دو شاخه از اسلام است که در اصل دین اسلام مشترک اند ولی در برخی مسائل با هم اختلاف نظر دارند و مدتهاست که این این اختلافات دشمنی بین آنها را افزایش داده است. از آنجایی که مردم قوم هزاره افغانستان اکثرا شیعه مذهب هستند، بسیاری از آنها از خوف آزار و اذیت در کشورشان مهاجر شده و به سایر کشورها پناهنده شده اند و بسیاری از آنها به پاکستان مهاجرت کرده اند.
افغانها اکثریت مهاجران ساکن در پاکستان هستند که پاکستان قصد اخراج آنها را دارد.
در 2ماه اخیر بیش از چهارصد هزار نفر از پاکستان به افغانستان بازگشته اند.
افغان هایی که پس از سال ها به کشورشان بازگشته اند آیندهای نامعلوم دارند. عده ای در اردوگاههای موقت اسکان داده شده اند و شماری هم به مناطقی غیر از زادگاه خود رفته اند بدون اینکه امکاناتی در اختیار داشته باشند.
پاکستان نسبت به افغانستان برای مردم هزاره امنیت بیشتری دارد. به گفته جلیله حیدر، فعال حقوق بشر با اینکه پاکستان نیز برای هزاره ها خیلی امن نیست اما افغانستان برای مردم این قوم مانند قتلگاه است.
طی 5 سال حکومت طالبان در بیست سال قبل هزاره ها با ط-البان میجنگیدند و این قضیه باعث شده تا ط-البان بهانه ای غیر از دلایل مذهبی برای کشتار هزاره ها داشته باشند.
سازمان عفو بینالملل در دوره دوم حکومت ط-البان مستنداتی از شکنجه و اعدام هزارهها به ثبت رسانده است. اما دولت طالبان این اتهامات را تکذیب میکند.
انوارالحق کاکر نخستوزیر موقت پاکستان تضمین کرده است که افرادی که ثابت شود با خطر جانی در کشورشان روبهرو هستند اخراج نمی شوند. او گفت اطلاعات این افراد در اختیار دولت پاکستان قرار دارد.
او اضافه کرد که ادعای شکنجه هزارهها توسط پلیس پاکستان “دروغ” است. با این حال هزاره ها در پاکستان با هراس و ناامیدی از آینده به سر می برند.