زلمی خلیل زاد، فرستاده پیشین آمریکا برای صلح در افغانستان در نشست امنیتی پاکستان گفت که امارت اسلامی به توافقنامه دوحه پایبند نبوده و خلاف آن عمل کرده است.
خلیل زاد گفت که خروج ایالات متحده آمریکا پیامدهای مثبت و منفی داشته است و همه ما در آن نقش داشتیم. گزینه مثبت آن پایان جنگ در افغانستان و ایجاد حکومتی است که افغانستان را اداره می کند. ولی پیامد منفی هم داشت و آن نیامدن یک حکومت مشروع و فراگیر است.
پاکستان نیز در این نشست از عملکرد امارت اسلامی در افغانستان اعلام نارضایتی کرده و گفته که در صورتی که به اوضاع کنونی افغانستان به موقع رسیدگی نشود، دوباره این کشور به مرکز هراس افکنی تبدیل خواهد شد.
به گفته جنرال قمر جاوید باجوا، رئیس ستاد ارتش پاکستان، جمعیت 40 میلیونی افغانستان نباید با این اوضاع ناگوار فراموش شوند. او گفت که ناتوانی ما در توجه به افغانستان باعث ایجاد بحران مهاجرت خواهد شد و افغانستان باز هم به مرکز هراس افکنی می شود و همینطور داعش و برنامه های آنها و سایر تروریست ها رشد خواهد کرد که این امر ممکن است رویدادهایی همچون حمله 11 سپتامبر را در پی داشته باشد.
در این نشست شاه محمود قریشی، وزیر خارجه پاکستان گفت که جهان باید سرمایه افغانستان را آزاد کند. با آزاد شدن پول های افغانستان، اقتصاد این کشور احیاء و توسعه می یابد. او همچنین به افزایش کمکهای بشری جهان برای حل بحران مالی افغانستان اشاره کرد و آن را لازم و ضروری دانست.
اما امارت اسلامی با نظر زلمی خلیل زاد مخالف است و اظهارات او را نظر شخصی اش می داند و ادعا دارد که توافقنامه دوحه عملی شده است و همه چیز مطابق اصول و تعهدات دوحه در افغانستان در جریان است.
این در حالی است که ایجاد حکومت همه شمول و فراگیر یکی از مهمترین شروط جامعه جهانی برای به رسمیت شناختن ط-البان در افغانستان بوده که تا کنون به آن عمل نشده و همواره جهان بر آن تأکید دارد.
انتهای پیام