سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که تاکنون بیش از 80 مورد ابتلا به بیماری آبله میمون در دستکم 12 کشور جهان مشاهده شده است.
این سازمان می گوید که 50 مورد دیگر نیز مشکوک به این بیماری هستند که تحقیقات در مورد آنها در حال انجام است. سازمان بهداشت جهانی در مورد افزایش موارد ابتلا به این بیماری هشدار داده است.
کشورهایی که درگیر این بیماری شده اند شامل کانادا، استرالیا، ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، آلمان، فرانسه، هلند، سوئد، ایتالیا، پرتغال، اسپانیا و بلژیک است.
سازمان بهداشت جهانی روز جمعه 30 ثور بیانیه ای منتشر کرد که در آن آمده است که شیوع بیماری آبله میمون غیر عادی است زیرا در کشورهایی رخ داده که این بیماری در آنها اندمیک نبوده است و سابقه نداشته است.
به گزارش سازمان امنیت سلامت بریتانیا، تاکنون آمار مبتلایان به آبله میمون در این کشور به 20 نفر رسیده است.
این سازمان اعلام کرده است که آبله میمون یک نوع بیماری ویروسی است که خفیف بوده و قدرت انتشار آن کم است و در بیشتر موارد در مدت چند هفته بهبود می یابد و خطر چندانی ندارد.
آیا آبله میمون نگران کننده است؟
آبله میمون مانند کرونا خطرناک نیست و نیاز به قرنطینه ندارد. اما این بیماری نوعی شیوع غیر عادی و بی سابقه است. به هر حال آبله میمون دانشمندان را غافلگیر کرده و هر زمان که ویروسی تغییر می کند و دچار جهش می شود نگران کننده و خطر ساز است.
پروفسور پیتر هوربی، مدیر مؤسسه علوم بیماری های مسری دانشگاه آکسفورد گفته است که این یک موقعیت کاملاً جدید است و می تواند نگران کننده باشد.
پروفسور هوربی تأکید کرد که این بیماری کویید 2 نیست اما باید جلوی پیشرفت آن را بگیریم.
دکتر هیو آدلر، که در درمان بیماران مبتلا به آبله میمون سابقه دارد با نظر پروفسور هوربی هم عقیده است و می گوید که الگوی سرایت بیماری آبله میمون طوری است که پیش از این دیده نشده بود و این عجیب است.
این بیماری چه تغییری کرده است؟
به گفته جیمز گالاگر، گزارشگر علوم و بهداشت BBC، در سال های گذشته موارد محدودی از ویروس آبله میمون در برخی کشورها مانند برتانیا دیده شده بود ولی موارد مبتلا افرادی بودند که به کشورهای آفریقایی سفر کرده بودند.
اما اکنون شرایط کمی متفاوت تر است.
آبله میمون برای نخستین بار در اشخاصی مشاهده شد که ارتباط مستقیمی با کشورهای آفریقایی نداشته اند. و مشخص نیست که این بیماری چگونه آنها را مبتلا کرده است.
آبله میمون در اثر فعالیت های جنسی منتشر شده و در بیشتر موارد به شکل بثورات پوستی در ناحیه تناسلی و اطراف آن ناحیه ظاهر شده است. بیشترین موارد مبتلا به این بیماری مردان جوان همجنسگرا و دو جنسگرا بوده است.
آبله میمون چگونه درمان می شود؟
در حال حاضر این بیماری درمانی ندارد ولی می توان با پیشگیری شیوع آن را کنترل کرد.
تاکنون برای آبله میمون واکسن مخصوصی تولید نشده اما به گفته سازمان بهداشت جهانی واکسن آبله تا 85 درصد بدن را از این بیماری محافظت می کند.
وزیر بهداشت بریتانیا نیز اعلام کرده که کار انبار و ذخیره کردن واکسن آبله را شروع کرده است و واکسن آبله را به افرادی عرضه می کند که در معرض تماس ویروس هستند.
بیشتر بخوانید:
امیکرون کووید 19؛ سویه جدید ویروس کرونا – از علائم تا درمان
آبله میمون چه علائمی دارد و راه های ابتلا به آن چیست؟
تب، سردرد، تورم، درد عضلات، ضعف و کمردرد علائم اولیه این بیماری است.
با شروع تب، جوش و التهابات پوستی اغلب از صورت شروع می شود و به تدریج به کف دست و پاها و دیگر قسمت های بدن گسترش می یابد.
این جوش ها و التهابات با خارش شدید همراه است و باعث ایجاد زخم می شود که البته این زخم ها کم کم محو می شوند. البته جای جوش و زخم در مواردی باقی می ماند.
این بیماری حدوداً دو تا سه هفته طول می کشد و خود به خود بهبود می یابد.
آبله میمون در تماس نزدیک با فرد مبتلا منتقل می شود. و از طریق تماس با زخم، نفس یا چشم، بینی و بزاق دهان وارد بدن دیگری می شود.
همچنین این بیماری از طرق تماس با حیوانات آلوده به ویروس مثل موش، میمون، سنجاب و حتی اشیاء آلوده به ویروس مثل لباس و رختخواب منتقل می شود.
انتهای پیام