spot_img
چهارشنبه, اکتبر 4, 2023
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
خانهسلامتپزشکیامیکرون کووید 19؛ سویه جدید ویروس کرونا - از علائم تا درمان

امیکرون کووید 19؛ سویه جدید ویروس کرونا – از علائم تا درمان

با گذشت زمان نسبتاً طولانی از شیوع ویروس کرونا در جهان، همچنان سویه‌ های جدیدی از این ویروس شناسایی شده که هرکدام به نحوی باعث نگرانی‌ مردم جهان می‌شود. در این مطلب از سایت بلخاب به بررسی جدیدترین سویۀ ویروس کرونا به نام امیکرون کوید ۱۹ پرداخته‌ایم.

 

امیکرون سویه جدید کرونا

امیکرون کوید 19

امیکرون کووید 19 (omicron covid-19) نام سویه جدید ویروس کرونا است که اخیراً شناسایی شده است. در 24 نوامبر سال 2021، این سویه از ویروس کرونا از  آفریقای جنوبی شناسایی شد و به سازمان بهداشت جهانی گزارش شد.

سویۀ امیکرون با سفر در چندین کشور اروپایی و استرالیا، کانادا، برزیل، هنگ‌کنگ، ژاپن، اسرائیل، نیجریه، سوئد، نروژ و بریتانیا شناسایی شده است. همچنین چند کشور دیگر از جمله ایالات ‌متحده، مواردی را در افرادی که به جنوب آفریقا سفر نکرده بودند گزارش کرده‌اند.

سرعت انتشار امیکرون

امیکرون به‌ سرعت در آفریقای جنوبی گسترش پیدا کرده و باعث نگرانی دانشمندان در جهان شده است. در ۱ دسامبر، آفریقای جنوبی تعداد 8561 مورد را ثبت کرد، این در حالی است که  در 26 نوامبر تعداد 3402 مورد گزارش شده بود. در اواسط نوامبر، تنها چند صد مورد گزارش شده بود. موسسۀ ملی بیماری‌های واگیر آفریقای جنوبی (NICD) در ژوهانسبورگ تأیید کرد که امیکرون با ‌سرعت بالایی در حال گسترش است.

در زمان شیوع نوع دلتا این سویه به‌ سرعت در بریتانیا منتشر شد. تعداد موارد مبتلا تقریباً هر ۵ روز ۲ برابر می‌شد. اما حالا محققان به دقت موارد سویۀ امیکرون را زیر نظر دارند تا مشخص شود که این نوع با چه سرعتی بر جمعیت بریتانیا تأثیر می‌گذارد.

تام ونسلیرز، زیست‌شناس تکاملی در دانشگاه کاتولیک لوون در بلژیک، تخمین زده که امیکرون قادر است ۳ تا ۶ برابر کرونا دلتا افراد را در یک دوره زمانی مبتلا کند. او در مجلۀ Nature اظهار داشته است: «این یک مزیت بزرگ برای ویروس است اما نه برای ما.»

امیکرون چطور از سیستم ایمنی بدن انسان فرار می‌کند؟

سیستم ایمنی بدن ما، به‌ وسیلۀ پادتن‌ها یا آنتی‌بادی‌ها، از ما در برابر عوامل بیماری‌زا محافظت می‌کند. این مولکول‌ها مثل یک گیرنده به مولکول‌های سطحی عوامل بیگانه متصل می‌شوند و باعث انهدام آنها توسط سیستم ایمنی بدن می‌شوند.

جهش‌هایی که در امیکرون ایجاد شده است، تغییراتی در مولکول‌های سطحی آن رخ داده که باعث شده برای سیستم ایمنی میزبان قابل شناسایی نباشند؛ حتی در افرادی که واکسن زده‌اند و یا قبلاً به سویه‌های دیگر کرونا مبتلا شده‌اند.

امیکرون سویه جدید کرونا

احتمال بستری شدن در صورت ابتلا به کرونا امیکرون

از آنجایی که ویژگی‌ها و رفتار سویه امیکرون هنوز کاملاً شناخته نشده است در این مورد نمی‌توان اظهار نظر کرد. اما، شواهد اولیه دلایلی برای خوش‌بینی ارائه می‌دهد. و اینطور به نظر می‌آید که تعداد موارد امیکرون در این مرحله به اندازۀ موارد مشابه آلفا یا انواع دیگر نیست.

امیکرون سویه جدید کرونا

علائم کرونا امیکرون

علائم این سویه عبارتند از: ، بدن ‌درد، خستگی، سردرد، آبریزش بینی، خارش گلو، عطسه. این علائم تقریباً مشابه سویه‌های قبلی است با این تفاوت که در امیکرون بیماران احساس خارش گلو دارند؛ اما در صورت آلوده شدن به این نوع سرفه ندارند. مصرف پاراستامول و نوشیدن مایعات فراوان به کاهش درد کمک می‌کند.

spot_img

ارسال یک دیدگاه

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

- تبلیغات -spot_img

محبوب ترین ها

تبلیغاتspot_img

سرگرمی

تبلیغاتspot_img

سیاسی

- تبلیغات -spot_img