حرف و حدیث هایی در مورد پیامدهای واکسن کرونا برای کودکان وجود دارد. آیا با توجه به این موضوع کودکان می توانند واکسن بزنند یا نه؟ و یا استفاده از ویروس و یا تزریق یک دوز دیگر واکسن برای ارتقاء سطح ایمنی بزرگسالان مفید خواهد بود؟
پروفسور «آدام فین»، مشاور واکسیناسیون دولت بریتانیا می گوید که واکسیناسیون بیش از حد مردم در حالی که سایر نقاط جهان دسترسی به واکسن ندارند “نه تنها غیرمنصفانه بلکه احمقانه است”
سیستم ایمنی بدن در برابر ویروس بدن را از عفونت پاک میکنند.همینطور آنتی بادیها و سلولهای تی آنتی بادیها به سطح ویروس می چسبند و آنها را برای نابودی مشخص میکنند
سلولهای تی میتوانند تشخیص دهند که کدام یک از سلولهای ما به وسیله ویروس آلوده شده و سپس آنها را نابود میکنند
ویروس کرونا دارای پروتئین ” اسپایک” می باشد که از این پروتئین برای ورود به سلولهای بدن استفاده میکند و ۲۸ پروتئین دیگر نیز که برای ربودن سلولهای بدن ما و ایجاد هزاران نسخه از خود به آنها نیاز دارد.
واکسن بهتر است یا عفونت طبیعی ناشی از ویروس؟
شما بعد از آلوده شدن به ویروس، پاسخ ایمنی بهتری به نسبت واکسیناسیون خواهید داشت
فرقی نمی کند که واکسن فایزر، مدرنا و یا آسترازنیکا را بزنید، با تزریق هر کدام از اینها، بدن شما یاد میگیرد که تنها پروتئین اسپایک را تشخیص دهد
بخش حیاتی ویروس برای تولید آنتی بادی است و نتیجه آن کم شدن تعداد بستری شدگان در بیمارستانها است که قابل توجه بوده است
اما ۲۸ پروتئین دیگر این ویروس توسط سلولهای تی شناسایی می شوند
پروفسور النور رایلی می گوید: ” اگر شما یک عفونت واقعی داشته باشید، در برابر گونه های جدید ویروسی که به وجود می آید، احتمالا ایمنی بهتری خواهید داشت، چون بدن شما در برابر بیش از یک پروتئین اسپایک، ایمنی دارد
بارها دیده اید افراد دو بار به ویروس کرونا مبتلا میشوند و یا بعد از واکسیناسیون باز هم به کووید مبتلا شدهاند.
پروفسور فین میگوید: “هیچ یک ( نه واکسن و نه یک بار مبتلا شدن به کرونا) شمارا به طور 100% در برابر ویروس محافظت نخواهد کرد، اما ایمنی که از هر دو به دست می آورید به خوبی از شما در برابر بیمارهای جدی محفاظت میکند.”
سطح آنتی بادی به طور میانگین تقریبا یک ماه بعد از واکسیناسیون بیشتر از عفونت ناشی از ابتلا به کووید است. با این حال تفاوت زیادی در آنتی بادی مبتلایان بدون علامت ( که زیاد آنتی بادی تولید نمیکنند) با آنتی بادی کسانی است که دچار بیماری کووید میشوند.
بیشترین پاسخ ایمنی مربوط به افرادی است که مبتلا به کووید شده و بعد واکسن زدهاند.
سطح آنتی بادی با گذشت زمان کمتر می شود. اما ممکن است این مسئله برای جلوگیری از ابتلا به نوع شدید بیماری مهم نباشد.
پروفسور پل کلنرمان که در درباره سلولهای تی در دانشگاه آکسفورد تحقیق میکند، میگوید: “محل عفونت حتی اگر ویروس یکسان باشد، باعث ایجاد تفاوت می شود. بنابراین ما انتظار داریم تفاوتهای مهمی بین عفونت طبیعی ناشی از ابتلا به کرونا و واکسنها وجود داشته باشد.”
دو سوال مهم پیش می آید؟
بزرگسالانی که واکسن زده اند به دوز سوم نیاز دارند یا قرار گرفتن در معرض ویروس کافی است؟
آیا کودکان واقعاً به تزریق واکسن نیاز دارند یا مواجهه بودن آنها با ویروس، سیستم ایمنی بهتری ایجاد خواهد کرد؟
روش افزایش منظم ایمنی در طول زندگی در مورد سایر عفونتها مثل ویروس “سین سیشیال تنفسی”و یا مورد دیگر ویروس کرونا که افراد را آلوده میکند و علائم سرماخوردگی معمولی را ایجاد می کند، بنیادی نیست.
پروفسور فین می گوید: “این به اثبات نرسیده ولی قرار گرفتن در معرض ویروس بسیار ارزانتر و سادهتر است تا این که وقتمان را صرف افزایش سیستم ایمنی بدن کنیم.”
با این حال او می گوید که بحث در مورد کودکان قبلا به نتیجه رسیده با توجه به این که ۴۰ تا ۵۰ درصد کودکان به کرونا مبتلا شده که تقریبا آثار بیماری در آنها دیده نشده است.