ط-البان تصمیم دارد تا پایان سال ۱۴۰۰ شمسی جنگجویان باتجربه و زبدۀ خود را به مناطق آسیبپذیر افغانستان انتقال دهد. این گروه در ولسوالی بلخاب ولایت سرپل افغانستان هم یک گروه۴۰۰ نفری را ظاهراً به قصد حفاظت از معادن زغالسنگ ایجاد میکند.
دستور تشکیل این گروه از طرف مولوی الماس
روز جمعه ۱۰ جدی یکی از فرماندهان ط-البان در بلخاب به نام مولوی الماس دستور ایجاد یک گروه نظامی ۴۰۰ نفره در مرکز این ولسوالی را داد. البته احتمال دارد این شمار افزایش یابد. او همچنین قصد دارد در مرکز بلخاب یک آموزشگاه نظامی ایجاد کند. مولوی الماس در ملاقاتی که با بزرگان و متنفذان این منطقه داشته، با توجه به اهمیت بلخاب از لحاظ اقتصادی برای ط-البان، هدف از تشکیل این مرکز و گروه نظامی را محافظت از معادن بلخاب از جمله معادن زغالسنگ اعلام کرده است.
نظر مولوی مهدی مجاهد در این مورد
از طرفی مولوی مهدی مجاهد که در حال حاضر رئیس اداره استخبارات ط-البان در بامیان است در واکنش به این مسئله از متنفذان و بزرگان شهرش خواسته سعی کنید اگر چنین گروهی تشکیل شد تمام اعضای آن از اهالی بلخاب باشند و به هیچ عنوان افراد غیر بلخابی نباید وارد بلخاب شوند.
- جبهه مقاومت ملی افغانستان برگزاری مذاکرات میان احمد مسعود و امیرخان متقی را رد کرد.
- درگیری شدید در کابل، طالبان: عملیات علیه آدم ربایان بود
سابقه مقاومت بلخاب در برابر ط-البان
بلخاب منطقهای است که بیشتر مردم آن از قوم هزاره هستند. این ولسوالی در دهۀ ۱۹۹۰ در حکومت قبلی ط-البان با وجود حملات پیاپی ط-البان، مقاومت کرد و به دست ط-البان نیفتاد و به علاوه در آن زمان مجاهدین حزب وحدت و حزب جنبش ملی از این منطقه توانستند در برابر ط-البان بجنگند و نفوذشان را در شهرهای شمالی گسترش دهند. همچنین بعد از فرار اشرف غنی بلخاب جزء آخرین مناطقی بود که تسلیم شد. اما این بار برای نخستین بار نظامیان ط-البان توانستند به آنجا نفوذ کنند و به نظر میآید این گروه قصد دارد این منطقه را حفظ کند. چون هم برایشان منافع اقتصادی دارد و هم منافع نظامی. بنابراین دلیل اصلی ایجاد گروه نظامی و مرکز آموزش نظامی در بلخاب بیشتر از اینکه حفاظت از معادن باشد میتواند نگرانی از ظهور گروههای ضد ط-البان در این منطقه باشد.
بلخاب منطقهای است که به لحاظ جغرافیایی مناسب فعالیتهای چریکی و نظامی است. علاوه بر این مردم این منطقه هم همیشه ضد ط-البان بودهاند. با توجه به سابقۀ تاریخی این منطقه هم ط-البان ترس این را دارد که مردم آن با هماهنگی گروههای ضد ط-البان شورش علیه این گروه را از سر بگیرند. از طرفی با نزدیک شدن به فصل بهار زمینه برای جنگهای چریکی در افغانستان فراهم میشود. بنابراین ط-البان در تلاش است تا پایان زمستان امسال جنگجویان زبده و باتجربۀ خود را به نقاط حساسی همچون بلخاب بفرستد و هر چه زودتر پایگاههای نظامی خود را در این نقاط مستقر کند.
انتهای پیام