تعدادی از نیروهای ارتش سابق افغانستان که در این کشور مانده بودند، به جبهه مقاومت ملی پیوستند.
به گزارش سربازرس ویژه آمریکا در امر بازسازی افغانستان (سیگار)، بعد از ماه اوت، بسیاری از نیروهای ارتش افغانستان به خصوص کماندوها سرگردان و بلا تکلیف بودند؛ شماری از آنها به سمت ایران رفته و بخش دیگری نیز به کشورهای غربی منتقل شده اند؛ اما تعدادی از آنها که در افغانستان پنهان شده بودند، برای فرار از دست ط-البان به جبهه مقاومت ملی پیوسته اند.
این خبر توسط مسئول روابط خارجی نیروهای مقاومت نیز تایید شد. او درصفحه توییترش نوشت که کماندوهای ارتش سابق افغانستان درحال حاضر ستون فقرات جبهه مقاومت هستند. او همچنین به نقل قول از احمد مسعود، رهبر جبهه مقاومت ملی افزود که این جبهه در تلاش برای بازسازی مجدد ارتش افغانستان است.
بیشتر بخوانید:
درگیری شدید میان ط-البان و جبهه مقاومت ملی
جبهه مقاومت ملی افغانستان برگزاری مذاکره میان احمد مسعود و امیرخان متقی را تکذیب کرد
بعد از سقوط کابل، وضعیت نیروهای امنیتی افغانستان نامشخص بود؛ هرچند که نیروهای ویژه این کشور تا 31 اوت که آخرین روز از تخلیه افغان ها بود در اطراف میدان هوایی کابل فعالیت داشتند اما نیروهای پلیس و ارتش در اولین روز سقوط از هم پاشید.
در شهرهای دیگر افغانستان، پایگاه های ارتش زودتر از هم پاشیدند. بخشی از سربازان و افسران ارتش که نگران انتقام گرفتن طالبان بودند در همان روزهای ابتدایی به کشورهای همسایه گریختند. هزاران نفر از نیروهای ویژه افغانستان با هواپیماهای آمریکا از کشور خارج شدند؛ اما بخشی از این نیروها به سوی پنجشیر رفته و جبهه مقاومت را ایجاد کردند.
گزارش های متعددی از قتل، شکنجه و زندانی شدن نیروهای ارتش سابق توسط ط-البان، منتشر شده است. ط-البان برخلاف اعلام عفو عمومی، با نیروهای سابق ارتش افغانستان با خشونت و کینه رفتار می کنند. با وجود رفتار خشونت آمیز ط-البان علیه نیروهای ارتش سابق، گروهی از خلبانان نظامی افغان قصد داشتند با اعلام عفو عمومی ط-البان به کشورشان بازگردند و نیروی هوایی این گروه را بازسازی کنند. تا امروز هیچ گزارشی مبنی بر بازگشت خلبانان افغان که اکثرشان به تاجیکستان فرار کردند و از آنجا به امارات متحده عربی انتقال یافتند، منتشر نشده است؛ اما به نظر می رسد که این گروه توانسته برخی از هواپیماهای نظامی را مجددا فعال کند.
در بیست سال اخیر، نیروهای کماندوی افغانستان که به شکل مستقیم تحت نظر نیروهای ویژه آمریکایی آموزش دیده بودند، یکی از قوی ترین نیروهای کماندو در منطقه به شمار می رفتند؛ اما با سقوط کابل، ارتش 300 هزار نفری افغانستان نیز از هم پاشید و نیروهای ط-البان، قدرت را در اختیار گرفتند.
انتهای پیام