با گذشت شش روز از زلزله هرات، آمار تلفات همچنان بالا می رود. آژانس های سازمان ملل که درحال امدادرسانی به زلزله زدگان می باشند، از معدود امدادرسانانی هستند که به مناطق زلزله زده آمده اند و برای جلوگیری از تلفات بیشتر خواستار کمک های بشر دوستانه بیشتری شده اند.
فلیپو گراندی، کمیسر عالی پناهندگان سازمان ملل با شکننده خواندن وضعیت هرات بر اوضاع وخیم زنان، ویرانی ها، گرسنگی و کمبود امکانات مردم هرات اشاره کرد. به گفته او:« هزاران نفر در این حادثه نزدیکان شان را از دست دادند، در این شرایط رسیدن کمک های بشر دوستانه بیشتر الزامی است.»
فلیپ کروف، مسئول ارتباطات برنامه جهانی غذا نیز اوضاع افغانستان را «فاجعه در فاجعه» خواندو افزود:
این آژانس به علت نبود بودجه کافی نمی تواند به تمام آسیب دیدگان غذا برساند.
به گفته او، 50 میلیون نفر هستند که حتی نمی دانند وعده بعدی غذایی شان را از کجا دریافت خواهند کرد، درحالی که برنامه جهانی غذا تنها به 3 میلیون نفر از آنها می تواند غذا برساند.
او همچنین گفت که در پی دو زلزله اخیر در هرات، اکثر روستاها به طور کامل تخریب شدند و مراکز بهداشتی نیز از بین رفته است.
روز شنبه 15 مهر، زلزله ای با قدرت 6.3 ریشتر ولایت هرات افغانستان را لرزاند. کانون اصلی این زلزله ولسوالی زنده جان بود. بر اساس گزارشات سازمان ملل، در این زلزله 1250 نفر کشته و صدها نفر دیگر مجروح شدند. تمام روستاهای این شهرستان نیز ویران شده است.
روز چهارشنبه زلزله دیگری نیز با همان قدرت 6.3 ریشتر هرات را لرزاند، کانون این زلزله این بار شهرستان انجیل بود. طبق گزارشات سازمان ملل، 18 هزار نفر در پی این زلزله ها آسیب دیدند.
این درحالی است که سازمان های کمک رسان افغانستان با مشکلات شدید کمبود بودجه روبرو هستند. درپی خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان و سقوط کابل، اکثر کمک های جامعه جهانی به این کشور قطع شد و نهادهای امدادرسان آمریکایی نیز از افغانستان خارج شدند.