به نظر شما ژنتیک چه تاثیری بر گیاه خوار بودن افراد دارد؟ ما در این مقاله قصد داریم تا به دلایل گیاه خواری افراد اشاره کنیم.
هزاران سال پیش درمیان بسیاری از مردم گیاه خواری رواج داشته است اما امروزه تعداد بسیار کمی از افراد وجود دارند که از خوردن گوشت امتناع کنند.
شایع ترین دلایلی که باعث می شود افراد از خوردن گوشت خودداری کنند عبارتند از: دلایل اخلاقی مانند راحتی حیوانات یا کاهش میزان کربن دی اکسید و گرمایش جهانی.
اما این موضوع چقدر به ژنتیک افراد بستگی دارد؟ به گفته دانشمندان، شواهدی به تازگی کشف شده که نشان می دهد انتخاب رژیم غذایی افراد به ژنتیک آنها وابسته است.
گروهی از پژوهشگران دانشگاه نورث وسترن آمریکا، برای دستیابی به اثرات ژنتیک در گیاه خواری افراد، به غربالگری پایگاه داده زیست پزشکی بیوبانک بریتانیا پرداختند.
این غربالگری با بررسی ژن های حدود 5 هزار فرد گیاه خوار و 330 هزار فرد غیر گیاه خوار 40 تا 69 ساله انجام شد. پژوهشگران تلاش کردند تا جایگاه های کروموزومی که مرتبط با گیاه خواری افراد در دستگاه ژنتیکی است را پیدا کنند.
بیشتر بخوانید:
احتمال ابتلا به افسردگی در گیاهخواران دوبرابر گوشتخواران است
به گفته دکتر نبیل یاسین، استاد پاتولوژی دانشگاه نورث وسترن، این تیم تحقیقاتی موفق شد 3 ژن مرتبط با گیاه خواری افراد را شناسایی کند. همچنین 21 ژن دیگر نیز که احتمالا در گیاه خوار بودن افراد نقش داشته اند، شناسایی شده است.
در مقاله این تیم تحقیقاتی آمده است: سازوکارهایی که ژن های افراد بر رژیم غذایی آنها اثر می گذارد، ترکیبی از متابولیسم، اثرات فیزیولوژیکی و طعم می باشد.
دکتر یاسین می گوید:« این احتمال وجود دارد که فراورده های گوشتی، دارای اجزای چربی منحصر به فردی باشند و افراد گیاه خوار نیز بتوانند آن را از طریق یک سنتز درون زا به دست آورند، درحالی که افراد دیگر باید آن را از طریق فراورده های گوشتی به دست آورند.»
به گفته دانشمندان، این کشف جدید باعث می شود تا راه های جدیدی برای تحقیق درمورد ارتباط بین ژنتیک و گیاه خواری پیدا شود. آنها همچنین امیدوارند تا دانش های جدید بتواند در کنار شخصی سازی توصیه های غذایی، جایگزین های خوبی برای گوشت پیدا کند.