در گزارشی که کنگره آمریکا بر اساس اطلاعات پنتاگون منتشر کرده، آمریکا بعد از خروج نیروهایش از افغانستان، تجهیزات نظامی خود را به ارزش ۷ میلیارد دلار در این کشور جای گذاشته و اکنون این تجهیزات در اختیار ط-البان است.
در این گزارش آمده که آمریکا، برای بازگشت به افغانستان با هدف انهدام یا پس گرفتن تجهیزات نظامی خود برنامه ای ندارد.
بر اساس این گزارش، آمریکا طی سال های 2005 تا 2021 در کل تجهیزات نظامی به ارزش 18 میلیارد دلار در اختیار نیروهای دفاعی و امنیت ملی قرار داده است و پس از خروج نظامی آمریکا از افغانستان حدود 7 میلیارد دلار تجهزات نظامی به دست ط-البان افتاده است.
به گزارش پنتاگون این تجهیزات شامل موشک های هوا به زمین، خودروهای نظامی، اسلحه، هواپیما، تجهیزات ارتباطی و … است.
پنتاگون در سال 2022 تعدادی هلی کوپتر Mi-17 را که در افغانستان بودند به اوکراین دادند. البته پنتاگون این هلی کوپترها را قبل از سقوط افغانستان برای تعمیر به اوکراین فرستاده بود.
بر اساس برخی گزارش ها آمریکا تجهیزات نظامی را که برای افغانستان آماده کرده بود و قصد داشت به این کشور بفرستد، بعد از سقوط افغانستان آنها را به اوکراین تحویل داد.
تجهیزات نظامی آمریکایی در اختیار ط-البان
بعد از سقوط دولت اشرف غنی و به قدرت رسیدن ط-البان، آمریکا شروع به تخلیه شهروندان و نیروهای نظامی خود از افغانستان کرد. در این اقدام حدود صد هزار نفر افغانستان را ترک کردند ولی آمریکا موفق نشد تجهیزات نظامی خود را منهدم یا خارج کند.
طی هشت ماه حکومت ط-البان در افغانستان، بازار قاچاق و خرید و فروش تجهیزات آمریکایی در مناطق مرزی افغانستان با کشورهای همسایه رونق داشته است. و در پی آن ناامنی و فعالیت های گروه های تروریستی در مرزهای افغانستان گسترش یافته است.
به گزارش موسسه حقوق و امنیت مستقر در کانادا بسیاری از این سلاح ها از میان گروه های تروریستی پاکستانی در مرز هند و پاکستان سر در آورده است.
انتهای پیام