این نشست به ابتکار عربستان سعودی به عنوان رئیس اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی برگزار میشود، و پاکستان پیشنهاد میزبانی آن را داده بود. در نخستین نشست بینالمللی در رابطه با افغانستان نمایندگان حدود ۶۰ کشور اسلامی در اسلامآباد حضور یافتند. یکی از مهمترین اهداف این نشست جلوگیری از وقوع یک فاجعه انسانی در افغانستان است. البته به جز کشورهای اسلامی نمایندگانی از کشورهای روسیه، چین، آمریکا، ژاپن، اتحادیه اروپا، نمایندگان سازمان ملل و مؤسسات مالی بینالمللی در این برنامه شرکت کردند.
این نشست بینالمللی به دنبال راهکاری برای باز کردن راه کمکرسانی به افغانستان است. سازمان ملل متحد قبلاً در مورد وقوع بدترین بحران انسانی جهان که ممکن است در افغانستان رخ دهد هشدار داده بود و گزارش داده بود ممکن است میلیونها نفر در معرض گرسنگی قرار بگیرند.
با اینکه اعضای دولت ط-البان به طور رسمی اجازه اشتراک در این نشست را ندارند اما حضور دارند.
شاه محمود قریشی، وزیرخارجه پاکستان از تالار نشست دیدان کرده و پرچم سه رنگ دولت قبلی افغانستان در ردیف پرچمهای کشورهای دیگر دیده میشود، این در حالی است که پاکستان از امیرخان متقی وزیر خارجه ا-مارت اسلامی دعوت کرده است.
آقای قریشی هدف از این نشست را بررسی راههای کمک به افغانستان و در عین حال واقعیتهای سیاسی دشوار حکومت تحت کنترل طالبان دانست.
ا-میرخان متقی همچنین با شاه محمود قریشی دیدار کرد. در این دیدار آقای قریشی گفته است که پاکستان به کمکهای دوجانبه به افغانستان و ارائه کمکهای بشردوستانه همچنان ادامه میدهد.
وزیر خارجه ط-البان روز شنبه دیدارهایی با تعدادی از نمایندگان کشورهای شرکتکننده در نشست داشته است، او با یاسپر ویک، نماینده ویژه آلمان برای مسائل افغانستان درباره کمک ۶۰۰ میلیون یورویی آلمان برای حقوق معلمان و کارکنان بهداشتی صحبت کرده است.
وزیر خارجه ط-البان در گفتگویی با رسانهها، با تشکر از “همکاری پاکستان در صلح در افغانستان”، اظهار داشت: “از عمران خان، نخست وزیر پاکستان به خاطر میزبانی این نشست مهم برای بحث و گفتگو و یافتن راه حل برای ایجاد بحران انسانی در افغانستان سپاسگزارم.”