محمد محقق می گوید در صورت ادامه حضور ط-البان در افغانستان، بحران و کشتارها در این کشور گسترش خواهد یافت. به گفته او سازمان ملل متحد با در دست گرفتن مدیریت اوضاع کنونی افغانستان و فرستادن نیروی حافظ صلح کشور می تواند این بحران و ناامنی را پایان دهد.
محمد محقق در مصاحبه با ایندیپندنت فارسی در مورد گسترش کشتار در افغانستان که بیشتر مردم هزاره مورد هدف قرار گرفته اند گفت که ط-البان در اوایل به قدرت رسیدن خود اعلام کرده بود که در صورتی که از سوی کشورهای جهان به رسمیت شناخته نشوند، امنیت جهان و افغانستان به خطر خواهد افتاد. و اکنون که دولت ها به خواسته آنها عمل نکرده و حکومتشان را به رسمیت نشناخته اند، این گروه به راه اندازی کشتار و ناامنی می خواهند این موضوع را به جهان یادآوری کند که به رسمیت نشناختن شان منجر به قتل عام های گسترده و هولناک می شود.
با اینکه گروه داعش مسئولیت اکثر حملات اخیر را به عهده گرفته اما محمد محقق در این مصاحبه گفته که داعش نام مستعار ط-البان است، با این توضیح که ط-البان هر زمان خواسته از حملات تروریستی و ایجاد ناامنی و هراس افکنی استفاده سیاسی به نفع خود کند، آن را از طرف گروه داعش اعلام کرده است.
محمد محقق معتقد است که تفکر کشتار مردم هزاره و دشمنی با شیعیان یکی از استوانه های فکری ط-البان است و تا وقتی که چنین اندیشه ای در افغانستان باشد، کشتار ایدئولوژیک در افغانستان پایان نمی پذیرد.
بیشتر بخوانید:
انفجارهای پیاپی در غرب کابل؛ 30 دانش آموز کشته و زخمی شدند
انفجار در مسجد شیعیان مزارشریف دست کم 30 کشته برجای گذاشت
از محقق درباره وجود تفکر هزاره ستیزی و شیعه ستیزی پرسیده شد و او در جواب گفت که تعداد محدودی از افراد ط-البان که با دولت های جهان در تعامل اند ادعا می کنند که با قوم هزاره و مردم شیعه مشکلی ندارند اما دیگر ساختارهای ط-البان ذهنیت هزاره ستیزی و ضد شیعه دارند.
به نظر محقق به جز حلقه معامله گران، سایر افراد ط-البان با گروه های تروریستی مثل داعش و القاعده هیچ فرقی ندارند.
به توصیف محقق، تروریسم مثل ویروس کرونا دارای چندین نسخه متفاوت است که ط-البان یکی از نسخه های آن است.
محقق پنجشنبه اول ثور بعد از حمله به مسجد سه دکان در مزار شریف، در فیسبوک خود از هزاره خواست که مسلح شده و از خود محافظت کنند.
محمد محقق در رابطه با مقابله نظامی با ط-البان گفت که از آنجایی که دولت های منطقه از این گروه حمایت می کنند، نمی توان از این گزینه استفاده کرد ولی احتمال وقوع جنگ در افغانستان وجود دارد.
او افزود اگر من با جنگ مخالفم به معنای این نیست که در افغانستان جنگی رخ نمی دهد. هم اکنون در افغانستان جنگ آغاز شده و رو به گسترش است.
از نظر محقق هزاره ها قربانی سلطه اندیشه ط-البانی در افغانستان است که به خاطر نژاد و مذهبی که دارند مورد ظلم و ستیز قرار گرفته اند. او از کشورهای جهان و سازمان ملل متحد خواست که قتل عام هزاره ها به عنوان نسل کشی به رسمیت شناخته شود و برای توقف این نسل کشی سازوکارهایی به وجود بیاید.
او همچنین می گوید که با مارشال دوستم، عطامحمد نور، احمد مسعود و سایر رهبران سیاسی افغانستان در حال گفتگو و مذاکره است و همه آنها برای رسیدن به یک راه حل مشخص برای پایان دادن به این بحران در تلاش هستند.
محمد محقق بر این باور است که ط-البان تلاش می کند کشتار هزاره ها را کوچک و کم اهمیت جلوه دهد. او می گوید در این حملات اخیر ط-البان از رسیدگی به مجروحان ممانعت کرده و به این خاطر زخمی هایی که حالشان وخیم بوده قبل از این که به شفاخانه ها برسند جانشان را از دست داده اند. او ط-البان را متهم کرد به اینکه آمار کشته ها و زخمی ها را کمتر از آنچه که در واقعیت هست اعلام می کند.
انتهای پیام