تحقیقات جدید نشان می دهند که لذت های کوچک روزمره مانند گوش دادن به موسیقی و نوشیدن یک فنجان قهوه در طول روز باعث بهبود عملکرد مغز می شود.
گروهی از محققان، مطالعه جدید دانشکده مهندسی تاندون نیویورک را که با کمک مایندواچ، فناوری نظارت بر مغز انجام گرفته بود را مورد بررسی قرار دادند.
وظیفه مایندواچ، تجزیه و تحلیل عملکرد مغز انسان ها است که با استفاده از داده های به دست آمده از دستگاه پوشیدنی که بر فعالیت الکترودرمی نظارت می کند به دست می آید.
داوطلبان این مطالعه، برای کامل کردن آزمون های شناختی گسترده آن از سربند های پایش مغز و مچ بند های پایش پوست استفاده کردند.
آنها در طی این آزمون که مشغول خوردن قهوه بودند به موسیقی نیز گوش می دادند و عطر های مورد علاقه شان را استشمام می کردند.
بار دیگر همان آزمون ها را بدون استفاده از این محرک ها انجام دادند.
نتایج به دست آمده نشان داد که موسیقی و قهوه بر بهبود عملکرد مغز تاثیر بسیاری داشته و عملکرد مغز آنها را در وضعیتی قرار داده که زمان هایی که نیاز به حافظه دارد کارکرد مغز بر روی آن تنظیم شود.
این دستگاه پوشیدنی همچنین نشان داد که استفاده از این محرک ها سبب افزایش فعالیت امواج مغزی «باند بتا» می شود که مربوط به کارکرد شناختی است.
استشمام عطر بر روی داوطلبان اثر کمتری داشته و باعث شده تا محققان بررسی های بیشتری را در این زمینه انجام دهند.
آزمون هایی که در این زمینه بر روی داوطلبان انجام شد شامل تمرین حافظه فعال بود که در طی آن، از تصاویر و صداهایی به عنوان محرک استفاده شد.
این تصاویر به طور پشت سر هم به داوطلبان نشان داده شد و از آنها پرسیده شد که این تصاویر با سایر موارد مطابقت دارد یا خیر.
در این آزمون ها از موسیقی نیز استفاده شد، سه موسیقی پر انرژی و آرامش بخش و همچنین موسیقی که ساخته هوش مصنوعی که مورد علاقه آنها بود برای داوطلبان پخش شد.
نتایج به دست آمده نشان داد که موسیقی پر انرژی بیشترین اثر را بر مغز داوطلبان داشته و پس از آن موسیقی ساخته هوش مصنوعی قرار گرفته است.
به گفته این محققان، مداخله های خاص می تواند به طور کلی باعث بهبود عملکر مغز شود اما اثرات فردی آن نیز می تواند متفاوت باشد.