وزارت داخله فرانسه می گوید که طبق توافقنامه دوبلین، مهاجرین افغانستانی که درخواست پناهندگی شان رد شده است را به نخستین کشور اروپایی که وارد آن شده اند می فرستد.
پس از به قدرت رسیدن ط-البان، فرانسه از اخراج مهاجران به افغانستان چشم پوشی کرده است.
دولت فرانسه تاکنون حکومت ط-البان را به رسمیت نشناخته است.
ژرار درمنه، وزیر داخله فرانسه اعلام کرد که از زمان تسلط ط-البان در افغانستان تا به حال پناهجویان افغانستان را از فرانسه به افغانستان اخراج نکرده اند. و در صورتی که دوسیه پناهندگی شان پذیرفته نشود آنها را به کشور سوم منتقل می کنند.
دولت فرانسه طبق برنامه اخراج غیرمستقیم از طریق مقررات دوبلین، پناهجویان را به نخستین کشور اروپایی که اولین بار وارد آن شده اند می فرستند. منظور از نخستین کشورهای اروپایی معمولا بلغارستان، اتریش و کرواسی است.
به گزارش اداره حمایت از مهاجران و افراد بی تابعیت در فرانسه، 75 درصد از شهروندان افغان پناهندگی فرانسه را دریافت کرده اند.
از طرفی دادگاه ملی حقوق پناهندگی فرانسه هم اعلام کرده که در حال حاضر در افغانستان جنگی در جریان نیست که به این دلیل بخواهند به مهاجران افغانستان پناهندگی بدهند.
بر اساس قانون دوبلین پناهجویان می توانند در نخستین کشور امنی که وارد آن شده اند درخواست پناهندگی بدهند و حق انتخاب ندارند.
وقتی که هر پناهجو به جز افراد زیر سن، در چندین کشور اروپایی درخواست داده باشد و اثر انگشتش ثبت شده باشد، در نهایت به نخستین کشوری که وارد شده بازگردانده می شود و اثر انگشت داشته است.
فرانسه قبلا این قانون را نادیده گرفته و پناهجویانی را که قبل از فرانسه وارد کشور اروپایی دیگری شده بودند را می پذیرفت.
اما این سیاست بعد از افزایش پناهجویان افغانستان به قاره سبز تغییر کرد.
انتهای پیام