بر اساس یک پژوهش، دانشمندان ژاپنی متوجه شدند که در ابرها ذرات ریز پلاستیک وجود دارد و به علت اینکه این پلاستیک ها تاکنون کشف نشده بودند پس به احتمال زیاد روی وضعیت آب و هوایی تاثیر گذار بوده اند.
این دانشمندان ابتدا آبی که در ارتفاعات دو کوه بلند فرجی و اوباما وجود داشت را مورد آزمایش قرار دادند و از طریق تکنولوژی های پیشرفته آن را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.
نمونه برداری های انجام شده نشان داد که در ذرات پلاستیکی که در هوا معلق اند 9 مدل پلیمر و یک مدل لاستیک وجود دارد که اندازه های آنها چیزی حدود 7.1 تا 94.6 میکرومتر بوده است.
این آزمایش همچنین نشان داد که مقدار یک نوع پلیمر به نام هیدروفیلیک که پلیمری آب دوست به حساب می آید در این آب ها بسیار فراوان بوده که وجود این پلیمر ها باعث می شود تا شکل گیری ابرها سریع تر اتفاق بیفتد و نقش مهمی را در چرخه آب و هوایی ایفا کند.
روز چهارشنبه، هیروشی اوکوچی، مسئول این آزمایش ها هشدار داد که اگر ذرات پلاستیک معلق در هوا که باعث آلودگی در هوا شده اند ازبین نروند، در آینده وضعیت آب و هوایی به یک فاجعه تبدیل خواهد شد و خطرات جبران ناپذیری را به دنبال خواهد داشت.
به گفته او، زمانی که این پلاستیک ها در ارتفاعات بلندتری از سطح زمین قرار می گیرند و اشعه ماورا بنفش خورشید به آنها می تابد، این ذرات مضمحل شده و گازهای گلخانه ای بیشتری در زمین تولید می شود.
گفته شده که این ذرات در بدن ماهی ها و موجودات دریایی که در پایین ترین نقطه اقیانوس ها زندگی می کنند نیز پیدا شده است.
به گفته دانشمندان ژاپنی این اولین پژوهشی است که در مورد ذرات پلاستیک در ابرها انجام شده است.