حتما شما هم تاکنون به مرگ و اینکه چطور این اتفاق می افتد فکر کرده اید، اما آیا به این هم فکر کرده اید که چرا برخی از این افراد در هنگام خواب می میرند؟
تحقیقات انجام شده نشان می دهد که احتمال مرگ در هنگام خواب کمتر از بیداری است و افرادی هم که در هنگام خواب می میرند احتمالا به بیماری خاصی مبتلا بوده اند.
بیماری هایی که باعث می شود افراد در هنگام خواب بمیرند معمولا مربوط به سه عضو خاص بدن می شود. به گفته دکتر میلیند سووانی، مشاور پزشکی تنفسی از دانشگاه ناتینگهام، سه عضو قلب، مغز و ریه از اصلی ترین دلایلی هستند که باعث مرگ افراد هنگام خواب می شود. به طوری که بیماری های مربوط به این قسمت ها از عوامل اصلی وقوع مرگ در زمان خواب است.
زمانی که ما خواب هستیم نمی توانیم متوجه وقوع مشکل در اندام های خود شویم و سیگنال هایی که نشان دهنده وقوع مشکل در بدن می باشد را تشخیص نمی دهیم. به عبارتی دیگر اگر ما در زمان بیداری دچار ایست قلبی شویم پس از گذشت چند ثانیه به زمین می افتیم و دیگران متوجه اوضاع ما می شوند و به کمک مان می آیند اما اگر همین اتفاق در هنگام خواب رخ دهد دیگر کسی متوجه نخواهد شد تا به کمک تان بیاید.
مشکلات قلبی چگونه باعث مرگ افراد در هنگام خواب می شود؟
مشکلات قلبی اصلی ترین دلیل برای مرگ های شبانه می باشد به طوری که 90 درصد از مرگ هایی که در این زمان اتفاق می افتد مربوط به ایست قلبی می باشد. افراد درگیر با بیماری های عروق، ضربان نامنظم قلب و قلب بزرگ شده بیشتر از افراد دیگر در خطر مرگ های شبانه قرار می گیرند.
ایست قلبی ناگهانی باعث می شود تا جریان خون به اندام های مهم بدن قطع شود و اگر سریعا درمان نشود می تواند منجر به مرگ شود. 22 درصد از ایست های قلبی در بین ساعات 22 تا 6 صبح رخ می دهد. لازم به ذکر است که این درصد برای زنان حتی بیشتر از مردان می باشد.
بیماری های ریوی چقدر بر روی مرگ شبانه تاثیر گذار است؟
بخش دیگری از بدن که پس از قلب بیشترین تاثیر را بر مرگ های شبانه می گذارد، ریه ها می باشد. آپنه انسدادی خواب(OSA) یا همان قطع تنفس از دیگر مواردی است که باعث مرگ افراد در خواب می شود. در آپنه انسدادی اکسیژن در بدن انسان سلب می شود و با نرسیدن اکسیژن به بدن در هنگام خواب باعث وقوع مرگ می شود. افرادی که به این بیماری مبتلا هستند 2.5 برابر دیگران ممکن است دچار مرگ ناگهانی شوند.
از خروپف، سردرد، ادرار های زیاد در شب، عرق کردن در موقع خواب و چاقی می توان به مهم ترین نشانه های این بیماری اشاره کرد.
بیماری های مربوط به مغز چقدر در مرگ های شبانه موثر است؟
شایع ترین بیماری مغزی که باعث مرگ ناگهانی می شود صرع است. در این بیماری افراد دچار تشنج های پی در پی می شوند. افرادی که نمی توانند تشنج های خود را با دارو به طور کامل درمان کنند بیشتر در خطر مرگ های ناگهانی قرار می گیرند.
با اینکه دلیل اصلی بروز این بیماری هنوز مشخص نشده اما گفته می شود که این بیماری بیشتر در هنگام شب رخ می دهد. حتی برخی از تحقیقات انجام شده نشان می دهند که خواب می تواند احتمال خطر این بیماری را تا حدی افزایش دهد.
دیگر بیماری مغزی که باعث مرگ ناگهانی می شود، سکته مغزی است. 25 درصد از سکته های مغزی در هنگام خواب رخ می دهند. علت بروز سکته مغزی لخته یا رگ خونی پاره شده است که از رسیدن خون به مغز جلوگیری می کند. اگر اکسیژن به درستی تامین نشود، سلول های مغز از بین می روند و نقاطی از بدن که بر نواحی کنترل مغز اثر می گذارند دیگر کار خود را درست انجام نمی دهند که باعث مرگ در افراد می شود.