شرکت دولتی هسته ای اوکراین هشدار داده که احتمال انتشار مواد رادیواکتیو از نیروگاه تصرف شدۀ چرنوبیل وجود دارد. و اعلام کرده که توانایی خنک کردن سوخت هسته ای مصرف شده را بعد از قطع برق ندارد.
شرکت انرگوتوم اوکراین با نشر بیانیه ای اعلام کرد که جنگ و درگیری های اخیر، مانع تعمیر فوری خطوط برق فشار قوی به نیروگاه شده است.
سیستم های تهویه نیروگاه هم قادر نیستند بدون برق کار کنند. و این باعث شده که کارکنان نیروگاه در معرض مقادیر خطرناک اشعه های رادیواکتیو قرار بگیرند.
آژانس بین المللی انرژی هسته ای نیز در واکنش به این بیانیه گفته که بار حرارتی ذخیرۀ سوخت مصرف شده و همینطور حجم آب خنک کننده نیروگاه اتمی چرنوبیل بدون برق برای کاهش گرما کافی است.
ولی شرکت انرگوتوم مدعی است که 20 هزار مجموعه سوخت مصرف شده در چرنوبیل هست که به خاطر قطع شدن برق قادر نیستند که آنها را خنک نگه دارند. بنابراین نشت مواد رادیواکتیو ممکن خواهد بود.
دیمیترو کولبا، وزیر خارجه اوکراین، از مسکو خواسته که به خاطر تعمیر خط برق نیروگاه چرنوبیل آتش بس موقت را رعایت کند. او گفت اگر مشکل قطعی برق ادامه پیدا کند امکان دارد اشعه های رادیواکتیو منتشر شود.
در پی حمله روسیه به اوکراین، ارتش روسیه نیروگاه چرنوبیل را تصرف کرد. در زمان تصروف این نیروگاه، زلنسکی، در توییتر خود نوشته بود که این واقعه اعلان جنگ علیه کل اروپا است و مدافعان کشور من از جان خود می گذرند تا تراژدی 1986 تکرار نشود.
چرنوبیل در 100 کیلومتری کی یف، پایتخت اوکراین قرار دارد. در آوریل سال 1986 راکتور هسته ای شماره 4 چرنوبیل در اثر یک اشتباه منفجر شد و پرتوهای رادیواکتیو آن در بسیاری از نقاط قاره اروپا منتشر شد.
انتهای پیام